2015. májusában tartottuk könyvtárunk (újra)megnyitóját. A korábbi ifjúsági klubot alakítottuk át több falubeli odaadó munkájának köszönhetően, ám az átalakítás után sem szűnt meg a gyermekek jelenléte: szeretnek itt összegyűlni, együtt játszani, beszélgetni, olvasgatni.
Több polcnyi könyv, folyóiratok (7 különféle magazint kapunk rendszeresen), három számítógép, kül- és beltéri játékok várják a könyvtárba betérőket. Az utóbbi időben megnőtt a könyvtári tagok és a kölcsönzések száma.
A könyvtár keretén belül programokat szervezünk, melyek felkeltik mind a gyerekek, mind a felnőttek érdeklődését: legyen ez kézműves műhelymunka vagy meghívott vendégekkel történő beszélgetés. Rendszeres programunk a Sütiklub, ahol egy-egy résztvevő által hozott, de mások számára új recepteket próbálunk ki; a Kreatív Délutánok, ahol néha szappanok, sajtok, évszaknak megfelelő dekorációk vagy egyéb érdekességek készülnek. Havonta levetítünk egy filmet a KönyvtárMozi keretében. Minden év áprilisában részt veszünk az Internet Fiesta (kvízek, előadások a világhálóról), ősszel pedig az egész hetes Országos Könyvtári Napok programjaiban. Decemberben Mikulás-műsorral vagy Adventi készülődéssel segítjük az Ünnepekre való ráhangolódást.
Nyáron meghosszabbított nyitvatartással próbálunk segítséget nyújtani a szülőknek, hogy a gyerekek hasznosan, kellemes körülmények között tölthessék el az időt addig is, amíg ők dolgoznak.

Olvasóink az alábbi katalógusból kérhetnek könyveket, melyeket pár nap alatt próbálunk beszerezni:
Csorba Győző Könyvtár Elektronikus katalógusa
Keresés a martonfai katalógusban:
Baranyai Könyvtárellátás